טעימה מתוקה לשבועות חוברת מתכוני השבועות של תנובה מופצת בימים אלו לכל

אנו מודים לקהל הגולשים באתר משפוחה בשנים האחרונות
האתר עובר שדרוג ויעלה במהלך החודשים הקרובים.
נשמח לראותכם בעתיד.
צוות משפוחה

אתר משפחתי חברים דרוג תמונות סקרים אינדקס לוחות מתכונים משחקים פורומים לוח מודעות אלקטרוני
מופעי פלמנקו | אתרים לקיבוצים | עורך דין מקרקעין | דשא סינטטי | דודי שמש | איטום | הסרת משקפיים בלייזר | לוח מודעות אלקטרוני | חומוס
  שלום אורח, אינך מחובר למערכת. [התחבר]   
















 
 





gettyImages.com ®

 
כתבות נוספות
krusovice הצ
נגיעה אוריינטלית
טעימה מתוקה לשבועות
סאסו אל פוגיו –עולה חדש מאיטליה
שמפניה צרפתית מבית Billecart-Salmon בישראל
עצמאות עם בירה ועוד
ממנגלים בעצמאות
פסטיבל הבירה ה-10 בקיבוץ מעברות!
ויסקי אירי בדבלין, הרצליה
בירה = בריאות
מתכונים ליד החנוכיה
מתכוני חנוכה משגעים
מתכוני סתיו
SOMMELIER 2009
אוקטוברפסט גם בישראל
Carlsberg Elephant בישראל
יום הולדת 16 לקשתות הזהב בישראל
חדשות בירה בישראל
תיבול נכון של ארוחת החג - לטעם ובריאות
המבורגר בבית, כי כל אחד יכול
ראשי ›› אוכל ומתכונים  ››   מתכונים

טעימה מתוקה לשבועות
מאת: YouPost - חדשות אתר החדשות של ישראל
14/05/2010 07:01:59

חוברת מתכוני השבועות של תנובה מופצת בימים אלו לכל דורש וכבכל שנה, מכילה מתכונים משגעים ועשירים בטעמים, ניחוחות וצבעים. קבלו טעימה קטנה שתשאיר לכם חשק לעוד

באדיבות אתר השף הלבן של תנובה


את כל חוברת השבועות המיוחדת של תנובה, ניתן להוריד אל המחשב שלכם בקישור הזה - לחצו כאן






עוגת גבינה שוקולד בציפוי גנאש שוקולד ופיסטוקים
כשחומרי גלם משובחים כמו גבינה ושוקולד נפגשים בעוגה הם הופכים את השלם לגדול בהרבה מסך חלקיו.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 סמ:
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקו טחונים לפירורים
1 חבילה (100 גרם) חמאת תנובה מומסת
למלית:
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
3 ביצים
500 גרם גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
2 גביעים (400 גרם) שמנת תנובה אורגינל 15% או 9%
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/2 כוס (120 מל) שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
1/3 כוס פיסטוקים קלופים וחצויים

אופן ההכנה:
+ מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ודפנות התבנית.
+ מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
+ בינתיים מכינים את המלית ואופים: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). יוצקים לקערה גדולה ומצננים כ-5 דקות (חשוב לצנן על מנת שהביצים לא יהפכו לחביתה). מוסיפים ביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים גבינה, שמנת וסוכר ומערבבים. מעבירים את התערובת דרך מסננת ויוצקים על הבסיס.
+ אופים: אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
+ מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כרבע שעה. יוצקים על העוגה, מפזרים פיסטוקים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.




עוגת גבינה וריבת חלב
עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב המקנה לה מרקם קרמי, צבע ומתיקות אופיינית לריבה הארגנטינאית.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 סמ:
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר טחונים לפירורים
1 חבילה (100 גרם) חמאת תנובה מומסת
למלית:
4 ביצים
2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 30% בטעם טבעי
2 גביעים (400 גרם) שמנת תנובה אורגינל 15%
1/4 1 כוסות (450 גרם) ריבת חלב
להגשה:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:
+ מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ודפנות התבנית.
+ מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
+ מכינים את המלית ואופים: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. אם יש גושי גבינה קטנים, ממתינים כ-10 דקות ומערבבים שוב (הגבינה מתרככת בטמפ' החדר).
+ אופים שעה-שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
+ מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
+ לפני ההגשה מפזרים באבקת קקאו

הצעת הגשה: אפשר לגזור נייר עם דוגמאות, להניח על העוגה ולפזר את הקקאו.





קרם ברולה בטעמים
שהשם הצרפתי והשיק היוקרתי לא יבלבלו אתכם מדובר בקינוח קל להכנה שמכינים מראש. כאן בשלוש גרסאות: וניל קלאסי, פיסטוק ושוקולד.

קרם ברולה וניל (קלאסי)
חומרים ל-8-6 מנות:
2 מכלים (500 מל) שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
1 כוס (240 מל) חלב 3% של תנובה
1 מקל וניל חצוי לאורכו או X כפיות תמצית וניל
8 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לזיגוג:
סוכר

אופן ההכנה:
+ מחממים תנור ל-160 מעלות.
+ יוצקים שמנת וחלב לסיר, בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. מצננים 5 דקות.
+ מקציפים חלמונים עם סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים. יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה תוך כדי בחישה ומערבבים היטב.
+ מחלקים לקעריות אישיים חסינות חום. מניחים את הקעריות בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים, עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא יכנסו מים לקרם).
+ אופים 40-30 דקות, עד שהקרם מתייצב. 
+ מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
+ למחרת מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר, ומבעירים עם מבער (ברנר) עד שמתקבל זיגוג זהוב (או מקרימים כדקה תחת גריל חם). מגישים מיד.

גיוונים:
•    קרם ברולה פיסטוק - מחליפים את הווניל בכף גדושה של מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות באפייה). חשוב לערבב היטב את התערובת תוך כדי חימום על מנת שמחית הפיסטוק תימס.
•    קרם ברולה שוקולד מחליפים את הווניל ב-100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות. חשוב לערבב היטב את התערובת תוך כדי חימום על מנת שהשוקולד יימס.



מוס גבינה עם פירות טרופיים
מוס גבינה עדין במרקם אוורירי שמכינים בפחות מחמש דקות עבודה. אפשר להשתמש בכל פרי אחר שאוהבים כמו תותים, דובדבנים ועוד.

חומרים ל-6 מנות:
למוס גבינה:
1 מיכל (250 מל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה תנובה5% ללא מלח
1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר
לפירות:
2 כוסות של קוביות פירות טרופיים (אננס, מנגו, פפאיה)
4 פסיפלורות

אופן ההכנה:
+ מכינים את מוס הגבינה: מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
מערבבים גבינה וסוכר בקערה נפרדת ומקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
+ יוצקים לכוסות, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד 3 ימים.
+ מגישים: מניחים מעל כל מוס 3 כפות קוביות של פירות. חוצים את הפסיפלורות, מרוקנים מתוכן ויוצקים על הפירות.





פנקוטה יוגורט ודובדבנים ברוטב דובדבנים
קרם ורדרד וקליל על בסיס חלב ויוגורט, ללא טיפת שמנת.

חומרים ל-6 מנות בנפח 1/2 כוס:
2 גביעים (400 גרם) יופלה לבן 3%
1/2 כוס דובדבנים טריים מגולענים וחצויים
1 כוס (240 מל) חלב 3% של תנובה
2 כפיות (8 גרם) אבקת ג'לטין

פרסומת, לפרסום לחץ כאן
/> 1/2 כוס + כף גדושה (120 גרם) סוכר
לרוטב דובדבנים:
1 כוס דובדבנים טריים מגולענים וחצויים
2-1 כפות סוכר (תלוי במתיקות הדובדבנים)
2-1 כפות מים
1 כפית ליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק או גרנד מארנייה)

אופן ההכנה:
+ מכינים את הפנקוטה: מערבבים יוגורט ודובדבנים בקערה ומניחים בצד.
+ יוצקים חלב לסיר קטן, זורים מעל אבקת ג'לטין ומשהים כ-10 דקות.
מוסיפים סוכר ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה תוך בחישה עד שהג'לטין והסוכר נמסים. מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש. מצננים 5 דקות.
+ יוצקים את החלב החם לתערובת היוגורט ומערבבים היטב.
+ יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מכינים את הרוטב: טוחנים דובדבנים, סוכר, מים וליקר תפוזים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שומרים בכלי אטום במקרר.

חג שבועות שמח!
<

כתבתו של השף הלבן כתב ``YouPost``

כתבות נוספות - אתר YouPost חדשות הגולשים לישראל - www.youpost.co.il
הוסף תגובה
3 תגובות לכתבה זו.
1. הקישור לחוברת המלאה לא עובד
זיו (19/05/2010)
2. חוברת המתכונים השלמה של תנובה
מרגלית חיון (17/05/2012)
3. למי שרוצה- חוברת המתכונים
חיה מזרחי (13/05/2013)



פרסום במשפוחה    דרושים במשפוחה     צור קשר    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   קישורים מומלצים
כל הזכויות שמורות לקבוצת משפוחה 2003-2015 (c)     האתר פותח ועוצב ע"י משפוחה תוכנה עיצוב אתרים המספקת גם שירותי קידום אתרים ו אחסון אתרים

[בעל אתר?] פרסם כאן | עורך דין | לוח אלקטרוני | לוח מודעות | לוח מודעות אלקטרוני | לוח מודעות | לוח מודעות אלקטרוני | אתר לקיבוץ | קיבוץ מסדה | קיבוץ מסדה | קיבוץ חפציבה | קיבוץ בית אורן | בית אורן | קיבוץ מעיין ברוך | קיבוץ גדות | מושב לימן | צביקה אייזנברג | עורך דין אייזנברג | עורך דין מקרקעין נהריה | עורך דין תכנון ובניה נהריה | קיבוץ חוקוק | באלדי אולייר | ברק אולייר | גיטריסט פלמנקו | גיטרה ספרדית | מופעי מוזיקה | מופעי פלמנקו | גן חלומות | שומרת |